utorak, 13. mart 2018.

Mladenović: Grad Beograd podržava talente

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i zamenik direktora kompanije NIS Vadim Smirnov svečano su danas otvorili prvu naučno-zanatsku radionicu „Makers space” u Naučnom klubu Beograd. 

Mladenović je istakao da će ovaj projekat pružiti veliku šansu ljudima koji imaju talenat i znanje da dođu do realizacije svoje ideje. On je podsetio i na program „Zejednici zajedno” koji kompanija NIS sprovodi zajedno sa lokalnim samoupravama i Gradom Beogradom nekoliko godina u nazad. 

– Izuzetno je važno da velike kompanije prepoznaju i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj rade, kako to uspešno čini kopmanija NIS. Takođe, mnogo će značiti Beograđanima da dobiju ovakav sadržaj u Naučnom klubu Beograd – istakao je Mladenović i pozvao sugrađane da se učlane u Naučni klub i na taj način postanu deo tima koji će im pomoći da svoje ideje dovedu do relizacije. 

Šarčević je najavio da će ove godine u Srbiji biti kompletno u funkciji tri istraživačke stanice za usrast osnovne, srednje škole i fakulteta. On je pojasnio da će u njihov rad biti uključene i druge naučno-istraživačke institucije, pa će, dodao je, i naučni klubovi biti dobro viđeni na tim mestima. 

– Takvo umrežavanje ostavlja dobru poruku – da je u Srbiji nauka poželjna, a da deca imaju dobre šanse u tom pogledu – istakao je Šarčević i najavio za 2019. godinu još tri projekta iznenađenja u tri grada Srbije. 

Kompanija NIS je prepoznala značaj ovog projekta i podržala ga u okviru svog korporativnog programa „Zajednici zajedno”, s ciljem da doprinese digitalnoj pismenosti i razmeni znanja i iskustava u oblasti modernih tehnologija, istakao je Smirnov. 

Nova radionica, uz obezbeđenu stručnu podršku, opremu i računarsku mrežu, kao i besplatnu člansku kartu, omogićiće svima koji su zainteresovani da realizuju svoje ideje u Kralja Petra 46, naveli su organizatori.