utorak, 13. mart 2018.

Vesić: Grad će platiti veštačenje kako bi se utvrdilo da li su građani oštećeni

Gradski menadžer Goran Vesić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac i predsednik gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić sastali su se danas sa predstavnicima građana koji žive u neposrednoj blizini gradilišta šoping centra „Ada mol”. Građani koji žive u neposrednoj blizini gradilišta žalili su se prethodnih nedelja da imaju oštećenja na kućama i stanovima zbog izgradnje šoping mola.

Goran Vesić je obavestio prisutne građane da su gradske i opštinske inspekcije postupile po svim zahtevima građana koji su se žalili i sprovele postupak u skladu sa zakonom. 

– Kako problem nije rešen posle postupanja inspekcije – građani misle da su oštećeni izgradnjom šoping mola, Grad Beograd će obezbediti da Gradski zavod za veštačenje, koji je najrelevantnija institucija u Srbiji, od sutra počne sa veštačenjem – rekao je gradski menadžer i dodao da građani neće plaćati izradu ovog veštačenja. 

On je dodao da kada se završi veštačenje, znaće se da li ima oštećenja koja su prouzrokovana građivinskim radovima na šoping molu ili ne. 

– Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova, Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku. Investitor i izvođač su ozbiljne kompanije i nemam nikakvu sumnju da će to da urade – rekao je Vesić građanima. 

Vesić je obavestio građane o planovima Grada Beograda za razvoj kraja u kome žive, posebno za razvoj marine na Adi Ciganliji i Stare šećerane.