utorak, 13. mart 2018.

Saradnja sa finalistima takmičenja za najbolju biznis ideju

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević sastao se danas u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara sa finalistima takmičenja za najbolju biznis ideju za 2018. godinu. Petronijević je istakao da današnji sastanak predstavlja nastavak saradnje sa finalistima takmičenjima za najbolju biznis ideju, ali i naglasio da će timovi koji su se plasirali u finale imati priliku da se izbore za mesto u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara.   

– Svi kreću sa podjednakim šansama kada su inovativne sfere u pitanju, dok će jedan od naših finalista, trećeplasirana „Kapetanova kuhinja”, dobiti kontakte sa firmama i ugostiteljskim objektima koji predstavljaju njihove potencijalne klijente. Oni se bave proizvodnjom hrane za ljude koji nemaju mnogo vremena, ali žele da se hrane zdravo – rekao je Petronijević. 

On je dodao da je u konkurenciji i „Pametna rukavica za slepe i slabovide”, koja pomaže osobama sa invaliditetom pri obavljanju svakodnevnih zadataka. 

– Dodatno predstavljanje „Pametne rukavice” biće održano krajem meseca na promociji pomagala pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Takođe, želimo da upoznamo preduzetnike sa subvencijama koje daje Republika Srbija pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom, jer će im to umnogome olakšati proces nabavke određenih pomagala i opreme potrebne za rad osoba sa invaliditetom. Pobednik takmičenja – „Džepni knjigovođa” savršeno se uklapa u strategiju Vlade Republike Srbije, odnosno opštu digitalizaciju. To je aplikacija namenjena velikom broju potencijalnih korisnika – dodao je Petronijević. 

Prema njegovim rečima, današnjim razgovorima grad će pokušati da pokrene dodatnu saradnju sa mladim timovima i na taj način počne da radi na razvoju njihovih ideja. 

– Naučno-tehnološki park Zvezdara dokaz je da se iz Beograda može izlaziti na svetsko tržište. Želimo da mladi ljudi ne odlaze iz Beograda i Srbije po završetku školovanja, već da ostanu i na taj način daju svoj doprinos stabilizaciji i napretku domaće privrede – zaključio je Petronijević.