subota, 14. april 2018.

Trka uz „Beograđanku” sutra po 31. put

Trka uz stepenište „Palate Beograd”, 31. po redu, biće održana sutra, s početkom u 10 časova.  Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište, a tih godina uz stepenice se trčalo još samo u Njujorku. Danas velik broj svetskih metropola u svojoj sportskoj ponudi ima i ovakvu trku. 

Prvih godina u Trci uz „Beograđanku” učestvovali su rekreativci ali i novinari Studija B. Trka uz „Beograđanku” se s vremenom razvijala i danas se po kvalitetu učesnika i same organizacije može porediti i sa pomenutom trkom u Njujorku. Od pre osam godina, u okviru manifestacije, u posebnoj trci takmiče se i vatrogasci pod punom opremom, što je bez sumnje ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.

– Očekujemo da jedinstvena trka u našem gradu ove godine okupi rekordan broj takmičara koji će trčati od prizemlja do vrha „Palate Beograd”. Upravo tu je rođena ideja da Beograd dobije trku uz stepenice. Iz poštovanja prema Đoki Vještici, Dušku Radoviću, Draganu Markoviću i ostalim pionirima Studija B i Trke uz „Beograđanku” u obavezi smo da organizaciju svake godine podignemo na još viši nivo – poručio je Aleksandar Simić, direktor trke i urednik Sportskog programa RTV Studio B. 

U svom 31. izdanju Trka uz „Beograđanku” će u nedelju okupiti atletičarke i atletičare naših klubova, rekreativce i vatrogasce. Zainteresovani za učešće u trci mogu se prijaviti na startu.  

Uviđajući značaj ove manifestacije, i ove godine pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.