ponedeljak, 16. april 2018.

Mladenović najavio brojne programe za „Dane Beograda” koji počinju danas

Manifestacija „Dani Beograda” kojom se obeležavaju najvažniji istorijski datumi našeg grada počinje danas i trajaće do 19. aprila, a Beograđani će tokom ova četiri dana moći da se podsete ili nauče nešto više o njegovoj istoriji, izjavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je gostujući na RTS-u podsetio da manifestacija počinje svečanom povorkom do spomen-obeležja na Kalemegdanu i polaganjem venaca na mestu gde je knez Mihailo primio ključeve grada od poslednjeg turskog komandanta Ali Riza-paše. 

– Danas će biti održana i svečana sednica na kojoj će biti saopštene odluke komisija o dodeli Nagrade grada Beograda za 2017. godinu koju će dobiti najzaslužniji građani koji su postigli vrhunske rezultate u svojim oblastima. Centar obeležavanja „Dana Beograda” biće na Beogradskoj tvrđavi gde će se održati najviše programa. Na Trgu republike danas u 17 časova biće održan i koncert pod nazivom „Beogradski vremeplov” sa sjajnim izvođačima i predivnim numerama koje svi volimo – najavio je Mladenović.

On je rekao da već sutra počinju stručni obilasci Kalemegdanske tvrđave. Program je podeljen na turski, austrijski i srpski period i on je pozvao građane i goste Beograda da ne propuste ove interesantne i poučne događaje.  

– Svi muzeji grada Beograda i pozorišta, kulturne ustanove i istorijske kuće otvoriće svoja vrata za posetioce, pa će tako Muzej grada Beograda imati izložbu istorijskih knjiga i sve što je vezano za istoriju Beograda biće u centru pažnje – rekao je Andreja Mladenović.