utorak, 17. april 2018.

Mladenović uručio priznanja vojnicima sa teritorije Beograda

Povodom Dana Vojske Srbije, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović uručio je danas priznanja vojnicima sa teritorije Beograda koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka. 

On je na svečanosti u Starom dvoru istakao da je saradnja Grada Beograda i Vojske Srbije na najvišem nivou. 

– Grad Beograd je u poslednje četiri godine puno uradio na jačanju sistema civilne zaštite, kako bi u okviru sistema odbrane bio sastavni deo funkcionisanja ako dođe do napada na našu zemlju ili neke druge vanredne situacije – ukazao je Mladenović. 

On je vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok 2015. godine poručio da služenje otadžbini predstavlja veliku čast i najviši čin patriotizma.  

– Grad Beograd, u saradnji sa Vojskom Srbije, poslednjih meseci radi na poboljšanju procedure za služenje dobrovoljnog vojnog roka, kako bi svima koji žele i ispunjavaju zakonsku proceduru da služe otadžbini bilo omogućeno da obuku uniformu – ukazao je Mladenović.

On je pozvao mladiće i devojke da se prijave za odsluženje dobrovoljnog vojnog roka jer, kako je naveo, vojska – kao škola života, omogućava svojim polaznicima da se lakše nose sa izazovnim situacijama i u civilnom životu. 

Događaju uručenja Značke vojniku na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka i Zahvalnice otadžbine prisustvovali su i član Gradskog veća Radenko Durković, predstavnici gradskih opština Grada Beograda i Vojske Srbije.