četvrtak, 19. april 2018.

Mladenović: Pripreme za 31. Beogradski maraton teku po planu

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru da tehničke pripreme za 31. Beogradski maraton teku po planu.

– Grad se uveliko priprema za održavanje jedne od najmasovnijih sportskih manifestacija u zemlji, dok gradske službe rade danonoćno kako bi sve bilo spremno za subotnju trku. Staza se priprema i sve tehničke pripreme idu po planu, dok je saradnja sa organizatorima maratona, kao i koordinacija gradskih i republičkih institucija na visokom nivou – ukazao je Mladenović.

On je uputio apel Beograđanima da sve servisne informacije u vezi Beogradskog maratona prate preko „Beokom servisa” i poštuju uputstva. Takođe je podsetio da će svi učesnici ovog sportskog spektakla biti učesnici i humanitarne kampanje u borbi protiv raka.

Mladenović je pozvao Beograđane i goste prestonice da se u subotu, 21. aprila, pridruže maratosnkoj ili polumaratonskoj trci, ali pre svih učestvuju u Trci zadovoljstva na pet kilometara.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić najavio je da prijavljivanje za maratonsku i polumaratonsku trku traju do sutra, kao i da su predviđanja da će broj učesnika u obe trke biti rekordan.

Nikolić je istakao da najavljeni promoter, kenijski atletičar Henri Rono, zbog zdravstvenih razloga nije u prilici da bude u Beogradu, ali da je u veoma kratkom roku nađena osoba koja će biti promoter ovogodišnjeg maratona.

– Reč je o američkom atletičaru marokanskog porekla Halidu Hanučiju, inače aktuelnom rekorderu Sjedinjenih Američkih Država u maratonu i dvostrukom svetskom rekorderu u maratonu – najavio je Nikolić i njegovo prisustvo na sutrašnjoj konferenciji za novinare.  

On je kao svojevrsni spektakl najavio da će u toku održavanja trke Beogradska filharmonija imati koncert na otvorenom, dok je medicinski direktor „Beogradskog maratona” Goran Rađen istakao da je za subotnju trku potrebno pripremiti odgovarajuću sportsku opremu, uz laganu ishranu.

Na konferenciji su se predstavili i generalni sponzori ovogodišnje manifestacije „Unika osiguranje” i „Medigrup”.