četvrtak, 19. april 2018.

Mladenović čestitao jubilej Radio Beogradu 2

Radio Beograd 2 je važan za naš grad i za celu Srbiju. On je oaza pristojnosti i normalnosti i hvala vam što postojite svih ovih godina, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović na konferenciji u Starom dvoru povodom obeležavanja 60 godina postojanja ove radijske kuće. 

Jubulej će biti obeležen gala koncertom Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod upravom Bojana Suđića, u subotu, 21. aprila, u 20 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na koncertu će nastupiti solista Metropolitena, londonske Kraljevske i Bečke državne opere Željko Lučić.

– Grad Beograd organizuje veliki broj manifestacija, u toku su i „Dani Beograda”, i sigurno je da će upravo ovaj koncert u subotu u Kolarčevoj zadužbini obeležiti ovu godinu. Hvala Bojanu Suđiću, sjajnom orkestru i Horu RTS-a koji nas oduševljavaju u različitim prilikama – istakao je Mladenović.

On je pozvao Beograđane da dođu na ovaj koncert i Radio Beogradu 2 poželeo još mnogo godišnjica.

Glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac zahvalio je Gradu Beogradu na tome što je, kako je naveo, prepoznao važnost ovog događaja koji se na neočekivan način uklopio u manifestaciju „Dani Beograda”.

– Naš program je jedinstven u zemlji, on je u celini posvećen kulturi i umetnosti. Emisije našeg programa su vrlo poznate i neka su vrsta znakova pored puta u istoriji naše radiofonije. Naš program je jedini na svetu koji svakog radnog dana emituje poeziju u interpretaciji pesnika, kao i dokumentarnu reportažu i radio-dramu. Ovaj program je važan ne samo za naš radio, za našu kuću, već i za čitavu našu kulturu – naglasio je Kanjevac.

Mislili smo kada je već tako veliki jubilej, dodao je Kanjevac, da na koncertu nastupi najveće ime u našoj muzici u ovom trenutku, a to je Željko Lučić. 

– On je naš najuspešniji operski pevač svih vremena, koji nastupa u najvećim svetskim operskim kućama. Na tom koncertu će biti sve najbolje na jednom mestu, najbolji operski pevač koga imamo, najbolji dirigent kod nas, najbolji kompozitor, aranžer – objasnio je Kanjevac.

Direktor Muzičke produkcije RTS-a Bojan Suđić rekao je da će na koncertu, između ostalog, biti izvedene špice koje su se slušale na programima Radio Beograda 2.

Konferenciji je, osim soliste Željka Lučića, prisustvovala i direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević.