petak, 20. april 2018.

Prijem za uspešne zemunske tekvondiste

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić ugostio je uspešne zemunske tekvondiste Nadicu i Dušana Božanića. Povod je bio istorijski plasman zemunskih sportista u okviru Juniorske tekvondo reprezentacije Srbije koja je nedavno u Tunisu učestvovala na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih 2018. i Svetsko juniorsko prvenstvo.

Na kvalifikacijama koje su održane u Hamametu, u pet muških i pet ženskih olimpijskih kategorija, učestvovalo je 438 takmičara iz 111 zamalja. Nadica Božanić osvojila je srebrnu medalju, a Dušan Božanić  bronzanu, i time su se oboje kvalifikovali za Olimpijske igre mladih (YOG), koje će se održati u oktobru u Buenos Ajresu.

Takođe, u Hamametu je održano i Svetsko juniorsko prvenstvo na kojem su učestvovala 962 takmičara iz 120 zemalja, u 10 muških i 10 ženskih kategorija. Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju, a Dušan Božanić bronzanu. 

– Gradska opština Zemun će pomoći u formiranju grupe sponzora zemunskih privrednika, koji su spremni da pomognu najboljim sportistima jer znaju kakvo sportsko blago ima Zemun – rekao je predsednik Matić.

Nadica (2001.) i Dušan (2002.), dvoje od troje dece porodice Božanić, rođeni su i žive u Zemunu, u kojem su pohađali Osnovnu školu „Lazar Savatić”, a sad idu u srednju Elektrotehničku školu „Zemun” i već celu deceniju treniraju u svom matičnom klubu TK „Imperium”. Na čelu sa trenerom Jugoslavom Nastasićem, dugogodišnji su članovi tekvondo reprezentacije Srbije i osvajači brojnih medalja na domaćim, balkanskim, evropskim i ostalim međunarodnim turnirima.

Veliku podršku im pruža nastavni kolektiv Elektrotehničke škole „Zemun” sa direktorom Đurađem Banjcem na čelu i predsednikom školskog odbora Sinišom Ercegovčevićem.