subota, 21. april 2018.

Vesić: Blizu 500 radnika uređuje trasu Beogradskog maratona

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković obišli su sinoć ekipu tog preduzeća kod Starog sajmišta, koja priprema trasu za Beogradski maraton. Oni su, tom prilikom, prisustvovali kuvanju pasulja koga radnici „Parking servisa” tradicionlano spremaju noć pred najmasovniju sportsku manifestaciju u zemlji. 

Vesić se zahavlio radnicima komunalnih preduzeća bez čije podrške, prema njegovim rečima, maratona ne bi  bilo. 

–Tokom noći će blizu 500 radnika Gradske čistoće, Zelenila Beograd, Parking servisa i drugih gradskih komunalnih preduzeća biti na trasi, kako bi ona sutra bila spremna. Beogradski maraton je jedna od najvažnijih i najmasovnijih sportskih manifestacija, koja bez podrške komunalnih preduzeća ne bi mogla da se održi. Ove godine se očekuje oko 28.000 učesnika iz 70 zemalja, od čega 20.000 učesnika u „Trci zadovoljstva” – naveo je gradski menadžer i pozvao Beograđane da se priključe sutrašnjoj manifestaciji koja će obići svet.  

Vesić je podsetio da je sinoć do 22 sata bio rok vlasnicima da uklone svoje automobile sa trase Beogradskog maratona, kao i da je na uklanjanju vozila biti angažovano oko 20 dizalica i pedesetak radnika Parking servisa. 

Čupković je napomenuo da je prethodnih godina služba za prenos vozila dizalicama uklanjala u proseku oko 300 vozila poslednje noći pred Beogradski maraton. Takođe i ukazao da je 2017, nakon što je izmenjena maratonska trasa, uklonjeno je čak 711 vozila koje su vlasnici ostavili na putu kojim maratonci treba da prođu.