ponedeljak, 23. april 2018.

Mali: Novim sadržajima, Park „Ušće” postaje sve atraktivniji

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Parka „Ušće” i tom prilikom ocenio da je ovo najveći i najzahtevniji projekat koji je „Zelenilo – Beograd” do sada imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara.

On je podsetio da su radovi počeli u avgustu prošle godine, te da je od tada urađeno sedam sportskih igrališta, nekoliko teretana na otvorenom i dečjih igrališta 

– Na ovom prostoru trenutno se rade još dva nova travnata terena za mali fudbal, završeno je i nekoliko novih dečjih igrališta, a za nekoliko nedelja biće završena i atletska staza duga tri kilometra. Staza za bicikliste biće jedinstvena jer se će čitavom dužinom od dva kilometra nalaziti u jednom parku kao celini. Ovaj park je bio neiskorišćena zelena površina, a sada je obogaćena brojnim sadržajima, uz čak dvanaest kilometara novih staza – istakao je Mali.

Radovi na ovoj deonici – kod Hotela „Jugoslavija”, trajaće do juna, nakon čega radnici prelaze na Park prijateljstva. Kako je gradonačelnik precizirao, i taj deo će se potpuno obnoviti, kao i „Večna vatra”, a krajem godine očekuje se postavljanje jarbola sa srpskom zastavom.

– Krajem godine počeće se i postavljanjem panoramskog točka, koji će biti nova atrakcija Beograda i sa kojeg će se videti velik deo grada, po uzoru na London. Takođe, tada se očekuje i početak izgradnje gondole, koja će povezati ovaj park s Kalemegdanom – rekao je Mali.

On je pozvao građane Beograda da dođu i uživaju u novim sadržajima, ali i izrazio uverenje da će ovaj deo grada postati još atraktivniji kada se posetiocima omogući odlazak odavde do tvrđave, pa potom i do Savske promenade. Novi savski most, podsetio je Mali, biće na mestu tramvajskog, a sve zajedno, dodao je on, samo je deo velikih investicija i promena u Beogradu. 

Gradonačelnik je naročito naglasio važnost sređivanja zelenih površina i podsetio da su nov izgled dobili Pionirski i Zemunski park. On je istakao da je veoma ponosan na radnile „Zelenila”, koji su Beograđanima i gostima glavnog grada dali prostor gde kvalitetno mogu da provode svoje slobodno vreme.

Zajedno sa gradonačelnikom, radove su obišli i glavni urbanista Milutin Folić, v.d. sekretara za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević.