utorak, 24. april 2018.

Vesić: Put u naselju Vranić povezaće Barajevo, Obrenovac i Čukaricu

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju puta Posavski partizani u naselju Vranić koji povezuje opštine Barajevo i Obrenovac, a posredno i Čukaricu. U pitanju je deonica dužine 5,5 kilometara.

Vesić je ovom prilikom istakao da je grad Beograd, radeći puteve na svojoj teritoriji, ušao u novu fazu, a to je da se osim rekonstrukcije postojećih, grade potpuno novi putevi. 

– Ovaj put na kome se sada nalazimo nikada nije bio asfaltiran, niti je bio pogodan za korišćenje građanima onako kako će biti sada. Ova saobraćajnica je posebno važna jer povezuje tri opštine i na taj način će olakšati ljudima da izlaze na magistralu i njihov kvalitet života će biti bolji. Ovo nije jedini takav put koji radimo, nedavno smo imali povezivanje Obrenovca i Čukarice od Rucke do Male Moštanice gde smo takođe uradili potpuno novu ulicu. Sada „Putevi Srbije” rade povezivanje Sopota preko Voždovca i Barajeva sa magistralom. Na taj način pokazujemo da radimo i nove saobraćajnice i da nije dovoljno da samo rekonstruišemo postojeće – rekao je Vesić.

On je istakao da će Grad Beograd u narednom periodu odvajati mnogo više sredstava za rekonstruisanje puteva i ulica jer je putna mreža u veoma lošem stanju pošto se decenijama u nju nije ulagalo. 

– Mi smo već ove godine napravili veliki iskorak, „Putevi Srbije”, sa kojima Grad Beograd odlično sarađuje,  na teritoriji Barajeva trenutno rade skoro 17 kilometara puteva, a na teritoriji Obrenovca oko desetak. Ne zapostavljamo ni velike gradske saobraćajnice, u ovom trenutku radimo Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, radićemo Bulevar oslobođenja, sledeće godine Ulicu kneza Miloša – rekao je Vesić dodajući da se radi i pre i posle izbora i da će se tako nastaviti i u narednom periodu jer svi građani Beograda moraju da imaju podjednake uslove za život.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović  je istakao da se dobrom opštinskom saradnjom može brže i lakše doći do ostvarenja ciljeva i poboljšanja uslova života sugrađana, a kako je rekao,  dobar primer za to je i izgradnja ove saobraćajnice.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je izgradnja ovakvih saobraćajnica koje spajaju opštine osnova za bolju budućnost mladih koji žive u ovom delu Beograda zato što neće više morati da pešače i gaze blato i da će ovih pet kilometara podići nivo kvaliteta života građana i to je zajednička pobeda svih nas.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.