utorak, 24. april 2018.

Siniša Mali najavio dolazak kompanije „Dekatlon” u Beograd

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa predstavnicima kompanije „Dekatlon“ Havijerom Galisom, direktorom za razvoj i Majklom Kaplerom, direktorom te kompanije za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

 Gradonačelnik Siniša Mali je istakao da je Beograd postao grad kranova i da se gradi na svakom koraku, te da je u Beogradu nezaposlenost na istorijskom minimumu.  

– Beograd se promenio,  prošle i ove godine u našem gradu su otvoreni „Ikea” i hotel „Hilton”, a „Dekatlon” je još jedno veliko svetsko ime koje će doći u naš grad. To je veoma važno jer to znači i više radnih mesta, što nam je apsolutni prioritet. Sad započinjemo novi investicioni ciklus, i mnogo nam je lakše da privučemo investitore, s obzirom na to da smo konsolidovali javne finansije – istakao je gradonačelnik.

Mali je preneo investitorima da će im njegov tim biti na raspolaganju, kako bi što pre mogli da krenu da grade.

Predstavnici kompanije „Dekatlon“ su istakli da imaju volju da što pre dođu u Beograd i da počnu da grade objekte, s obzirom na to da je reč o odličnom tržištu i da se grad ubrzano razvija.

Oni su istakli da je u planu da gradnja objekta krene početkom godine, a da otvaranje bude do leta sledeće godine. Takođe, investitori su izrazili želju da u Beogradu otvore više od jednog objekta, te da obuhvate i stari i novi deo grada.

Sastanku su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić i šef kabineta gradonačelnika Luka Tomić.

„Dekatlon” je svetski maloprodajni sportski lanac, koji je prisutan u više od 40 zemalja, gde imaju oko 1.350 prodavnica.