subota, 5. maj 2018.

Vesić: Privode se kraju radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da se privode kraju radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona. Novi bulevar u okviru Beograda na vodi, naveo je Vesić, spojiće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

– Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vilsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod – objasnio je gradski menadžer.

Prema njegovim rečima, bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma, širine je 40 metara i dužine preko dva kilometra. U bulevaru se nalaze po tri saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine pet metara.

– Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine tri metra, postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor. Ugrađena je moderna led rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode, kao i elektro i telekomunikacione instalacije – zaključio je Goran Vesić.