ponedeljak, 14. maj 2018.

Mladenović ugostio dobrovoljne davaoce krvi na svečanosti u Starom dvoru

Povodom Nedelje Crvenog krsta i Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, zamenik gradonačelnika Andreja Mladanović i pomoćnik sekretara za zdravstvo Grada Beograda Jovan Knežević ugostili su danas u Starom dvoru dobrovoljne davaoce krvi. 

Predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Beograda, doktor Tomislav Radovanović je uručio priznanje Andreji Mladenoviću za dugogodišnju podršku toj organizaciji i širenju zajedničke ideje. 

Mladenović je zahvalio dobrovoljnim davaocima krvi na humanosti, opštinskim organizacijama pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Beograda i Srbije na predanom radu, kao i Institu za transfusiju krvi Srbije i kliničko-bolničkim centrima.

On je pozdravio što je u 2017. godini u 740 akcija sakupljeno više od 66.000 jedinica krvi i pozvao dobrovoljne davaoce da i u ovoj godini budu podjednako uspešni. 

– Posebno bih zahvalio onima koji su prvi put dali krv. Dobrodošli u veliku porodicu i nadam se da vam je to iskustvo pomoglo da budete još uspešniji u svome poslu. Takođe, nadam se da ćete nastaviti da dajete krv, ali i motivisati druge da vam se priključe na vašem humanom putu – istakao je Mladenović. 

On je posebno zahavlio deci, učesnicima konkursa, na jakim porukama i poželeo im da jednog dana i oni postanu deo velike porodice dobrovoljnih davalaca krvi.  

Mladenović je uručio priznanja predstavnicma Crvenog krsta Lazarevca, Zemuna i Obrenovca na ostvarenim rezultatima u prošloj godini, dok je Jovanović zahvalio višestrukim davaocima krvi. Takođe, na svečanosti su odata priznanja i učesnicima beogradskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na ovogodišnjem literarnom i likovnom konkursu „Krv život znači”, koji tradacionalno organizuje Crveni krst Beograda.