četvrtak, 17. maj 2018.

Evropski dan srčane slabosti

Evropski dan srčane slabosti održaće se ove godine u zgradi Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i ispred Spomenika pobedniku sutra od 12 do 14 časova, saopšteno je iz ovog zavoda.

Tom prilikom biće organizovani pregledi i konsultacije sa bolesnicima, a posle pregleda i konsultacija biće održana edukativna predavanja.

Predviđen je i obilazak Beogradske tvrđave uz pratnju stručnog saradnika Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.  

Realizacija ovogodišnjeg Evropskog dana srčane slabosti predstavlja svojevrstan uvod u IX Konferenciju o kulturnom nasleđu, koja se održava 25. maja u organizaciji i u prostorijama Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Evropski dan srčane slabosti se obeležava u celoj Evropi od maja 2010. godine. Ovaj dan, koji je uvelo Evropsko udruženje za srčanu slabost, treba da ukaže na važnost prepoznavanja srčane insuficijencije, uspostavljanja tačne dijagnoze i adekvatnog lečenja. Obeležavanja ovog dana se sastoji od medijske promotivne kampanje u novinama, na televiziji i internetu, interakcije lekara sa bolesnicima na javnim mestima i organizovanih predavanja na klinikama.