ponedeljak, 21. maj 2018.

Vesić: Beograd spreman za ponovnu organizaciju Fajnal fora 2020. godine

Između 18 i 20 miliona evra slilo se u naš grad u protekla četiri dana, tokom trajanja Fajnal fora, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV „Prva”. 

Kako je precizirao, taj prihod ne ide samo u budžet grada Beograda kroz takse već i hotelima, restoranima, šoping molovima.

 – Ovo je bio pravi potez ne samo zbog prihoda već i zbog imidža grada, jer je direktan prenos utakmica gledan u preko 200 zemalja, a spot o Beogradu emitovan je u svakom prenosu. Ovaj događaj važan je i za razvoj sportske infrastrukture, obnovili smo Arenu, a svaki sportski događaj sa sobom nosi i obnavljanje opreme, što sve kasnije ostaje gradu. Mi ćemo nastaviti sa politikom da svake godine imamo jedan veliki sportski događaj, a podsetiću da smo u Areni već imali  velika takmičenja u futsalu, vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici. Sledeće godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u ženskoj košarci i takva politika je dobra za grad – istakao je Vesić.

On je dodao da će Beograd odmah posle konstituisanja svih organa, već sredinom juna poslati novi dopis Evroligi, gde ćemo se kandidovati za završni turnir 2020. godine i predložiti organizatorima takmičenja da glavni grad Srbije dobije organizaciju završnih turnira na tri godine.

– Oni su prezadovoljni kako je takmičenje organizovano u Beogradu i kažu da nikada nije bilo bolje. Gosti iz drugih klubova takođe kažu da je ovo najbolje organizovani završni turnir, sa najboljom atmosferom i bez ijednog incidenta. Zato verujem da ćemo imati šanse da dobijemo ponovo završni turnir 2020. godine – rekao je Vesić, poželevši puno sreće narednom domaćinu, španskom gradu Vitoriji.

Vesić je istakao da za ponovnu kandidaturu Beograda grad ima podršku predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije, a kada ćemo dobiti organizaciju, ne zavisi samo od nas, iako smo spremni da već 2020. godine ponovo ugostimo najbolje košarkaše Evrope.