ponedeljak, 11. jun 2018.

Vesić: Rešavamo probleme u Surčinu i to građani vide

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je otvaranju devetog kulturno-umetničkog festivala „Bojčinsko kulturno leto” u opštini Surčin koje se ove godine održava svakog vikenda u junu, julu i avgustu, uz veliki broj raznovrsnog programa. Događaju u Surčinu prisustvovao je i član Gradskog veća Miloš Dangubić.

Vesić je obraćajući se prisutnima na otvaranju ove manifestacije podsetio da je u poslednje četiri godine uloženo gotovo pet miliona evra u uređenje puteva na teritoriji opštine Surčin, da se to jasno vidi, te da je put Jakovo–Boljevci, obećanje iz 2015. godine, ubrzo i realizovano.

– Rešavanje problema puteva i ulica u Surčinu je za nas bilo važno. Surčin treba da se uređeuje i mislim da svi građani vide da uspevamo da rašavamo probleme koji postoje – naglasio je Vesić.

On je čestitao organizatorima „Bojčinskog kulturnog leta” i dodao da ne moraju sve manifestacije da se održavaju u centru grada.

– Ovakvih i sličnih događaja treba da ima u svim delovima Beograda. Siguran sam da ćemo do kraja godine, najkasnije do proleća sledeće godine, imati prvu pozorišnu predstavu u Surčinu. Nedavno sam imao sastanak sa direktorima beogradskih pozorišta, dečjih i pozorišta za odrasle. Napravili smo jedan program po kome u svakom domu kulture, u svakoj školi i na svakoj sceni koju imamo u prigradskim opštinama barem dva puta godišnje mora da se odigra dečja i predstava za odrasle. To su gradska pozorišta i ljudi u prigradskim delovima imaju pravo da gledaju predstave koje se gledaju u centru grada. To ćemo raditi i ove godine, ali od sledeće će to biti obaveza – objasnio je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Surčin Steva Šuša takođe je podsetio na obećanje Gorana Vesića, dato 2015. godine, u vezi sa rekonstrukcijom puteva u toj opštini.

– Želim posebno da zahvalim velikom prijatelju Surčina, Goranu Vesiću, čoveku koji je 2015. obećao početak rekonstrukcije naših puteva. Putevi su nam sada urađeni i da imamo najbolje puteve od svih prigradskih opština. On sve obeća i uradi i mnogo više od toga – rekao je Šuša i iskoristio priliku da zameniku gradonačelnika predoči još neke projekte koje je potrebno realizovati u ovoj opštini.

Kako je naveo, na teritoriji opštine Surčin trenutno se radi rekonstrkcija i izgradnja tri doma kulture, u Boljevcima, Jakovu, a u zgradi Opštine Surčin se gradi teatar.

– Kada ove radove privedemo kraju, stvorićemo uslove za sve naše mlade generacije, naše talente, da imaju odgovarajući prostor gde će moći da vežbaju i izvode svoje programe – kazao je Šuša i izrazio nadu da će se ubrzo na kulturnoj sceni pojaviti i neki surčinski umetnik.

– Ovoga ne bi bilo da nismo iza svega imali gradsku vlast. Ovo je najočitiji primer politike koju je grad imao u smislu ravnomernog razvoja svih opština. Nakon toga bićemo rame uz rame sa svim centralnim gradskim opštinama. Nadam se da će novoizabrana gradska vlast ostvariti kontinuitet, potpomognuta mladim snagama sa novim idejama – zaključio je Šuša.

„Bojčinsko kulturno leto” ima tradiciju od 2009. godine, organizuje se u Progaru, u ambijentu Bojčinske šume, zaštićenom prirodnom dobru, na čijem ulazu je smeštena letnja scena.