ponedeljak, 11. jun 2018.

Vesić: Zbog protesta najugroženiji ostali bez hrane

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je zbog blokade puteva, koja je jutros izazvala kolaps u Beogradu, saobraćaj bio u prekidu i na potezu od Malog Požarevca ka Mladenovcu, te usled toga vozila za dostavljanje besplatnih obroka nisu mogla da stignu na punktove narodnih kuhinja. 

– Šleperi su blokirali put od Vlaškog polja ka Beogradu, što je onemogućilo vozilu iz firme „Lido” d.o.o, koja je zadužena za dostavljanje besplatnih obroka na punktove narodnih kuhinja, da prođe. Kombi vozilo trebalo je da dostavi 216 obroka na dva punkta na teritoriji opštine Sopot, u predviđenom vremenu za podelu obroka, a to je u 9.30 časova. Međutim, korisnici su više od sat vremena po suncu čekali svoj obrok, skoro do 11 sati, kade je vozilo iz „Lida” uspelo da se probije do punktova – precizirao je Vesić. 

On je objasnio da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbeđuju besplatne obroke na 53 distributivna punkta narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava na besplatan obrok, kojih trenutno ima 12.093.