utorak, 12. jun 2018.

Bespovratna sredstva za podsticaj preduzetništva

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas ugovore o dodeli finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva u 2018. Kako je nakon potpisivanja precizirao za Beoinfo, ove godine opredeljeno je dvadeset miliona dinara, koja su nakon javnog konkursa i na osnovu rang-liste raspodeljena 21 privrednom subjektu. 

– Subvencije za mikro i mala preduzeća znače mnogo kako korisnicima tako i Gradu Beogradu jer će se samo na osnovu ovog konkursa samozaposliti 21 osoba. Konkurs se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda, kroz direktnu podršku mikro i malim privrednim subjektima i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica i to sa punim radnim vremenom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U krajnjoj instanci, ovo je još jedan od podsticaja razvoju privrede Beograda – istakao je Veličković.

Sredstva po korisniku iznose najviše milion dinara bez PDV-a i bespovratna su. Kako su precizirali preduzetnici, novac će namenski iskoristiti za nabavku neophodne opreme i mašina, izražavajući ovom prilikom veliku zahvalnost Sekretarijatu za privredu. 

Milinko Veličković je na kraju iskreno čestitao preduzetnicima i poželeo im uspeha u daljem radu. On je pozvao i ostale preduzetnike sa teritorije Beograda da prate konkurse ovog sekretarijata jer je ovo samo jedna u nizu subvencija namenjenih njima.