utorak, 12. jun 2018.

Završen 11. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”

Članica Gradskog veća Grada Beograda Tanja Popović prisustvovala je danas u Centru za kulturu „Vlada Divljan” svečanom obeležavanju završetka 11. ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”. Završetak 11. ciklusa obeležen je edukativnom predstavom za 330 đaka–prvaka sa opštine Palilula. 

Tanja Popović je, zajedno sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem i direktorom JKP „Parking servis” Andrijom Čupkovićem, prisutnim mališanima uručila prigodne poklone – lopte, svetloodbojne prsluke i brošure „Bezbedno do škole”. 

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je u ime opštine zahvalio JKP „Parking servis” na organizaciji događaja. 

– Za nas i naše najmlađe sugrađane sa opštine Palilula edukacija dece po pitanju saobraćaja izuzetno je bitna. Na ovaj način deca će steći znanje na osnovu kojeg će se pravilno ponašati u saobraćaju, sada u svojstvu pešaka, a kasnije i vozača. Trebalo bi da se bavimo preventivom, a ne posledicama. Želim još jednom da zahvalim organizatoru i da mi poručim da je uvek dobrodošao na Palilulu – rekao je Jovičić. 

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da je bezbednost dece u saobraćaju  za sve u ovom preduzeću najvažnija. 

– Ova akcija traje već 11 godina i prva generacija koja je prošla ovu obuku danas možda učestvuje u saobraćaju u svojstvu vozača. Grad Beograd je uveo zone usporenog saobraćaja u blizini osnovnih škola, dok je „Parking servis” proširio akciju uvođenjem „đačkog parking-mesta” i  „bebi parking-mesta”. „Đačko parking-mesto” nalazi se ispred škole i sav prihod odlazi školama. Drago mi je da su mališani danas imali priliku da nauče korisne stvari i tako umnogome povećaju sopstvenu bezbednost u saobraćaju – rekao je Čupković.