četvrtak, 14. jun 2018.

Muzički spektakl u Topčiderskom parku

Na prvom festivalu muzike „Enter”, koji će se održati od 28. do 30. juna u Topčiderskom parku, nastupiće veliki broj domaćih i stranih izvođača, najavljeno je na konferenciji za medije u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović istakla je značaj ovakvih muzičkih događaja koji privlače pažnju stranih turista i dodala da je Opština Savski venac sa zadovoljstvom podržala „Enter” festival na kojem se očekuje veliki broj posetilaca. 

– Turistička organizacija Savskog venca organizuje brojne manifestacije za građane, a ovaj put na našoj opštini imamo muzički festival koji prevazilazi lokalne okvire, što je značajno za turističku ponudu i promociju ne samo Savskog venca već i Beograda. Upravo iz tog razloga festival na kojem učestvuju izvođači iz zemlje i regiona podržala je i Turistička organizacija Beograda – rekla je Vujovićeva i dodala da je za festival ulaz besplatan.

Otkrivajući izvođače na „Enter” festivalu, glumac Nikola Glišić istakao je da je ovo pravi način da se obeleži kraj školske godine, ispitnih rokova i dočeka leto u prelepoj prirodi Topčiderskog parka. 

– Festival traje tri večeri, pripremljen je bogat program uz različite muzičke žanrove, izvođače iz zemlje i inostranstva. Neka od imena su Inna, Seeya, Bad Copy, Ničim izazvan, Irie FM, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a zahvalnost što Beograđani konačno imaju festival kakav zaslužuju dugujemo Opštini Savski venac, kao i sponzorima poput „Dunav osiguranja” i svih ostalih – naglasio je Glišić.

U ime generalnog sponzora – kompanije „Dunav osiguranje”, Jugoslava Smiljković Stojanović kazala je da najveću nacionalnu osiguravajuću kuću u Srbiji duga tradicija poslovanja obavezuje na projekte koji su društveno odgovorni i vrlo važni za život i rad društvene zajednice.

– Sa zadovoljstvom smo pružili podršku „Enter” festivalu koji počinje da raste i nadamo se da ćemo se sresti i sledeće godine – poručila je Jugoslava Smiljković Stojanović. 

Tokom tri festivalska dana publika će u Topčiderskom parku moći da uživa u dens, pop, rok, hip-hop i elektro zvucima. Ulaz je besplatan.