četvrtak, 14. jun 2018.

Javni pozivi za ostvarivanje prava korišćenja i za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Beograda

Komisija za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2018. i 2019. godinu raspisala je danas javni poziv kojim obaveštava škole, fakultete, institute i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva da dostave potrebnu dokumentaciju radi ostvarivanja korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Beograda za 2019. godinu, bez plaćanja naknade. Rok je 31. oktobar  2018. godine.

Preciznije, obrazovnim ustanovama (škole, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove) može se dati na korišćenje površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, a najviše do sto hektara. Visokoobrazovne ustanove (fakulteti i naučni instituti čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija) mogu dobiti na korišćenje površinu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je primerena delatnosti kojom se bave, najviše do hiljadu hektara. Javni poziv se raspisuje u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu i Pravilnikom o uslovima i postupku davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. 

Obrazac zahteva može se preuzeti svakog radnog dana od 8 do 15 časova u prostorijama Sekretarijata za privredu Gradske uprave Grada Beograda, Beograd, Ulica kraljice Marije broj 1/XVII, kancelarija 1710 ili sa internet-prezentacije Grada Beograda www.beograd.rs. Dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 011/715-7341 i 715-7389. Više detalja oko potrebne dokumentacije može se naći u rubrici „Gradski oglasi, konkursi i tenderi” na zvaničnom sajtu Grada Beograda. 

Komisija je raspisala i javni poziv svim fizičkim i pravnim licima kojim obaveštava vlasnike sistema za navodnjavanje, odvodnjavanje, ribnjaka, poljoprivrednog objekta, staklenika, plastenika i višegodišnjih zasada (voćnjaka i vinograda koji su u rodu) na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine i vlasnike domaćih životinja, koji su i vlasnici odnosno zakupci objekata za gajenje tih životinja na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj se pravo prečeg zakupa ostvaruje, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje jednu godinu, da dostave potrebnu dokumentaciju radi dokazivanja prava prečeg zakupa na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu. 

Rok je takođe do 31. oktobra 2018. godine, s tim što su sva lica koja su zainteresovana za ostvarivanje prava prečeg zakupa po osnovu poljoprivredne infrastrukture dužna da blagovremeno, a najkasnije do 1. septembra 2018. godine, podnesu Zahtev za izlazak Republičke poljoprivredne inspekcije, odnosno da za ostvarivanje prava prečeg zakupa po osnovu stočarstva podnesu Zahtev za izlazak Republičke veterinarske inspekcije najkasnije do 1. septembra 2018. godine.

Obrazac zahteva može se preuzeti svakog radnog dana od 8 do 15 časova u Sekretarijatu za privredu Gradske uprave Grada Beograda, Beograd, Ulica kraljice Marije, broj 1, XVII sprat, kancelarija 1710 ili sa sajta www.beograd.rs, gde se i nalaze detalji ovog poziva. 

Kontakt osobe za sve informacije u vezi sa ovim javnim pozivom su: Dragana Stepanović, telefon: 715-7341 mail:dragana.stepanovic@beograd.gov.rs i Dušan Marčetić, telefon: 715-7389, mail:dusan.marcetic@beograd.gov.rs.