utorak, 19. jun 2018.

Nikodijević ugostio srpsku decu iz Hrvatske

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević ugostio je danas u Starom dvoru srpsku decu školskog uzrasta iz Pakraca i Karlovačke županije, kao i predstavnike Srpskog nacionalnog vjeća iz te dve hrvatske oblasti.

Nikodijević je izrazio zadovoljstvo jer se većina dece nalazi prvi put u glavnom gradu Srbije gde će, prema njegovim rečima, obići najznačajnije institucije našeg grada i republike.
 
– Pozdravljam da kao građani Hrvatske, ali pre svega kao predstavnici srpskog naroda, ovim dolaskom u prestonicu Srbije pokazujete da cenite svoje poreklo, istoriju, kulturu i tradicuju. Ne sumnjam da će vam ova poseta pružiti priliku da naučite nešto novo o Beogradu, Srbiji i srpskom narodu i, pre svega, o svojim korenima – ukazao je Nikodijević.
 
On je istakao da zdanje Starog dvora predstavlja jedno od najboljih mesta gde se spajaju istorija, tradicija i kultura našeg naroda i u kome su se odigrali značajni događaji. Takođe je podsetio mališane da će u Starom dvoru, a sadašnjoj Skupštini Grada Beograda, imati priliku da vide značajna umetnička dela naših istaknutih umetnika, kao i da čuju bitne podatke o samoj zgradi i istorijskim prilikama u njoj stručnog vodiča. 

Deca iz Hravtske su prethodno posetila Predsedništvo Srbije, odnosno Novi dvor, dok su u planu i posete Hramu Svetog Save, Skupštini Srbije, stadionu „Rajko Mitić”, popularnoj „Marakani”, kao i muzejima i spomenicima od značaja za istoriju srpskog naroda.