petak, 22. jun 2018.

Gradske službe rešavaju sve probleme nastale obilnim padavinama

Pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, zbog obilnih padavina i narandžastog meteoalarma u Beogradu, u neprestanoj su komunikaciji i koordinaciji s nadležnim gradskim službama, kako bi se rešavali svi eventualni problemi nastali na terenu. 

– Obilne padavine bile su intenziteta više od dvadeset litara po metru kvadratnom. Problemi se rešavaju na sledećim lokacijama: Trg Nikole Pašića, Višnjićka ulica, naselje Vojvode Vlahovića, delovi Mirijeva i isključenje ka Nišu na delu auto-puta posle Autokomande. Ekipe javnih komunalnih preduzeća nalaze se na kritičnim tačkama i rešavaju nastale probleme u najkraćem mogućem roku – rekao je Andreja Mladenović.

Aleksandar Marković je precizirao da BVK radi sa 13 specijalizovanih vozila, 14 kombinovanih radnih mašina i isto toliko kamiona za prihvat materijala.

– Na terenu su i 34 pomoćna vozila s pumpama, a ukupno je angažovano 140 radnika ovog preduzeća – istakao je Marković.

On je dodao i da „Gradska čistoća” radi sa četiri ekipe s fekalnim cisternama, te da je angažovala 120 radnika. 

– Trenutno se čiste slivnici od rastresitog materijala koji je kiša sprala, dok ekipe vodoprivrednih preduzeća prate stanje kanalske mreže – rekao je Marković.

Padavine se očekuju do kraja dana, a trenutno je na snazi narandžasti meteoalarm za delove Beograda. Tramvajske linije u centralnom delu grada u prekidu su od 10 do 30 minuta, a trolejbuski saobraćaj imao je manje zastoje u trajanju od pet do 20 minuta u Ulici Jaše Prodanovića, nižim delovima Banjice i delovima Medakovića. 

Kolovozi će ostati vlažni čitav dan zbog čega je zahtevana opreznost. Pomoćnici gradonačelnika apelovali su na vozače da brzinu vožnje prilagode padavinama ili da koriste javni gradski prevoz, te da obrate pažnju na internu kišnu kanalizaciju, koja mora biti očišćena, a da građani obrate pažnju na oluke u svojim dvorištima, koji moraju biti čisti i propusni za vodu.