četvrtak, 12. jul 2018.

Počeo drugi „Petrovdanski sabor” na Savskom vencu - večeras nastupa „Garavi sokak”

Povodom slave Topčiderske crkve Svetih apostola Petra i Pavla, danas je počeo drugi po redu Petrovdanski sabor koji organizuje Turistička organizacija Opštine Savski venac u saradnji sa Opštinom. 

Posle svete Liturgije, na platou ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku manifestaciju je svečano otvorio predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, a nakon toga usledio je raznovrstan kulturno – umetnički i zabavni program koji će trajati tokom celog dana. U prvom delu programa nastupio je KUD „Talija”, a starija publika posebno je uživala u predstavi „Pod krošnjama  platana”  koju je priredila Turistička organizacija Beograda u okviru Petrovdanskog sabora.

Dok je animator „Sportakus” na letnjoj pozornici izvodio svoj program, na oduševljenje najmlađih posetilaca u Topčiderski park ušetale su maskote njihovih omiljenih  junaka iz animiranih crtanih filmova poput Maše i medveda, princeze Elze i Ane i pingvina Olafa. 

U popodnevnom programu decu će dodatno zabaviti klovn „Šašavko”, mađioničari „Piksi i Zeka”, a moći će i da se oprobaju u jahanju ponija uz nezaobilazne tramboline, vrteške, tobogane i druge atrakcija, koje su potpuno besplatne. 

Mnoštvo najrazličitijih štandova, na kojima su svoju ponudu izložili bombondžije, cvećari, stakloduvači, grnčari, vezilje, papučari, ikonopisci i proizvođači narodnih nošnji upotpunili su program manifestacije.

U samoj završnici programa u 20 časova  održaće se koncert grupe „Garavi sokak”, a posetioci će moći da uživaju u dobro poznatim hitovima.