petak, 13. jul 2018.

Nakon žalbi upisano još 1.500 dece u vrtiće

Nakon žalbenog postupka roditelja, u beogradske predškolske ustanove upisano je još oko 1.500 dece, što znači da je u korist roditelja rešeno oko 35 odsto žalbi, rekao je sekretar za obrazovanje i dečju zastitu Slavko Gak.

Prema njegovim rečima, danas je taj proces okončan i na Novom Beogradu i to znači da je po ovogodišnjem konkursu do sada upisano oko 9.000 dece. 

– Tokom leta će ustanove tražiti dodatnih 20 odsto povećanja tamo gde je moguće, roditelji koji su konkurisali na više mesta će se opredeljivati za vrtiće, oni koji žele uzimaće odbijenice za privatne vrtiće uz subvenciju Grada Beograda, a radiće se i na otvaranju novih mesta adaptacijom prostora i gradnjom. Budući da je na adrese beogradskih vrtića stiglo oko 4.200 žalbi, to znači da ćemo u narednom periodu imati prioritet da otvorimo još oko 2.700 mesta za one koji sada nisu upisali decu ni nakon žalbenog procesa – rekao je Gak.

On je istakao da se radi na daljem smanjivanju liste čekanja za vrtiće koja je početkom prošle godine iznosila oko 10.000 dece, ali je smanjena na oko 3.500 mališana na čekanju za mesto u vrtiću.

– Ove godine je realno dalje smanjenje liste čekanja i na dobrom smo putu da to ostvarimo – zaključio je Gak.