petak, 13. jul 2018.

Gradonačelnik posetio Naučno-tehnološki park na Zvezdari

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas, u društvu člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, Naučno-tehnološki park na Zvezdari. Radojičić je tom prilikom poručio da je NT park veoma značajna institucija koja bi trebalo da predstavlja oslonac naše zemlje u nastojanjima da zadrži mlade ljude u Srbiji.

Gradonačelnik je istakao da se po prvi put nalazi u Naučno-tehhnološkom parku na Zvezdari i izrazio zadovoljstvo zbog napretka ove institucije i rezultata koji su sve bolji iz godine u godinu.

– Imali smo priliku da upoznamo studente koji danas ovde završavaju četvorodnevni kamp, tokom kojeg su mogli da steknu znanja iz preduzetništva koja će im umnogome olakšati posao ako jednog dana odluče da se okušaju u privatnom biznisu. Mladi ljudi ovde imaju idealne uslove za razvijanje svojih ideja i naučnih projekata, a oni najbolji nalaze put do tržišta. Kvalitetan rad Naučno-tehnološkog parka i kompanija koje se ovde nalaze od velike je važnosti ne samo za grad Beograd već i za čitavu zemlju – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je prilikom posete obišao i nekoliko kompanija koje posluju iz NT parka i tom prilikom se upoznao sa inovativnim projektima od kojih su neki, poput „pametne rukavice” za slepe i slabovide, nagrađeni na takmičenju za najbolju biznis ideju.

On je dodao da Naučno-tehnološki park daje šansu mladim ljudima da se dodatno usavršavaju, da konkretizuju svoje ideje, jer, kako je rekao, u krajnjoj instanci čitavo društvo ima korist od toga.

Imamo čitav niz ideja kako da proširimo kapacitete Naučno-tehnološkog parka, kako bismo u naučno-istraživačke projekte uključili još veći broj mladih ljudi. Izuzetno mi je drago što sam danas imao priliku da posetim ovu instituciju i radujem se svakoj novoj ideji koja će ovde zaživeti u budućnosti – zaključio je Radojičić.