četvrtak, 19. jul 2018.

Otvoren Omladinski klub Kancelarije za mlade opštine Vračar

Član Gradskog veća Filip Marjanović, vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković prisustvovali su danas otvaranju Omladinskog kluba Kancelarije za mlade opštine Vračar u Ulici Radoslava Grujića broj 3.

Nedeljković je, nakon otkrivanja table ovog kluba, rekao novinarima da je otvaranje Omladinskog kluba u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac“ na prostoru od 170 kvadratnih metara, finansirala opština Vračar. 

- Poslednja tri meseca ubrazano smo radili kako bismo u vreme letnjih meseci otvorili ovaj prostor. Na teritoriji naše opštine ima mnogo mladih i mi želimo da se oni ovde okupljaju, a biće organizovane i razne edukativne, kulturne i sportske aktivnosti. Uskoro nas očekuje i tradicionalni turnir u basketu u Čuburskom parku, a naši mladi će upravo sve to organizovati. To je veliki događaj, koji se održava u avgustu – istakao je Nedeljković.

Pema njegovim rečima, adaptacija ovih prostorija urađena je po savetu mladih i sve je kreirano prema njihovim potrebama.

Dragana Belojević je rekla da Sekretarijat za sport i omadinu uvek stoji iza mladih i pomaže njihove projekte.

- Sekretarijat za sport i omladinu pomaže sve opštine ravnomerno. Želimo da sklonimo mlade sa ulice kako bi se bavili sportom, obrazovanjem, kulturom, ali i da im leto učinimo lepšim – naglasila je Dragana Belojević.