ponedeljak, 6. avgust 2018.

Kreativne letnje radionice za mlade

Kulturni programi za omladinu Beograda nastavljaju se i ovog meseca, a akcenat se stavlja na kreativnost, ali i mogućnost da se na interesantan način iskoriste letnji dani u sprskoj prestonici, izjavio je za Beoinfo član Gradskog veća Fadilj Eminović.

– Kulturni centar Beograda u Likovnoj galeriji organizuje u subotu, 11. avgusta, za mlade od 15 do 22 godine „Artedu” radionicu povodom izložbe Igora Bošnjaka. Dečji kulturni centar Beograda za mlade od 14 do 20 godina nudi 17. avgusta radionicu stripa i karikature za 15 učesnika, 23. i 24. avgusta umetnost kaligrafije za 20 polaznika, 27. i 29. avgusta izradu keramičkih posuda na grnčarskom točku i oslikavanje zemljanim bojama za 10 učesnika, a 9, 16. i 23. avgusta u radionici ilustracije, koncept arta i stripa moći će da uživa 25 zainteresovanih – objasnio je Eminović.

Prema njegovim rečima, Muzej afričke umetnosti organizuje program za srednjoškolski uzrast „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova” od 27. do 31. avgusta. Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić” tokom ovog meseca svakog petka, subote i nedelje organizuje za mlade umetničke radionice, ples, muzičke radionice, koncerte, izložbe, mađioničare i maskenbal, a 31. je zatvaranje.

– Imajući u vidu da je za neke radionice ograničen broj mesta, zainteresovani prvo moraju da se jave ustanovi koja to organizuje i da se prijave – naglasio je Fadilj Eminović.