sreda, 8. avgust 2018.

Vesić: Rekonstrukcija saobraćajnice koja povezuje Surčin i Aerodrom „Nikola Tesla”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa Aerodromom „Nikola Tesla” i tom prilikom poručio da ovaj projekat pokazuje da je razvoj prigradskih opština jednako prioritetan koliko i razvoj centra grada.

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, kao i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović. 

Vesić je istakao da je urađena saobraćajnica koja povezuje Surčin i deo aerodroma kod JAT tehnike, dužine 4,3 kilometra. 

– Poslednji put ova ulica je rađena 1979. godine i od tada do sada ništa nije urađeno. U ovu rekonstrukciju uloženo je 137 miliona dinara, radove finansira JP „Putevi Srbije”, a sve ovo predstavlja samo deo radova koji se trenutno izvode na teritoriji opštine Surčin. Završava se posao oko kanalizacije, počinju radovi na Domu kulture u Boljevcima, dok se na mnogim lokacijama na opštini Surčin uređuju trotoari – rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, građani vide da se radi na rešavanju problema koji su decenijama bili zapostavljeni.

– Sigurno je da će stanovnici Surčina i ljudi koji dolaze na Aerodrom „Nikola Tesla” često koristiti ovu ulicu koja predstavlja alternativu prilaznoj saobraćajnici iz pravca auto-puta. Urađeni su iskopi i nadogradnja zbog povećanja nosivosti puta, kao i dva nova sloja asfalta – dodao je Vesić. 

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je u prethodnom periodu na teritoriji opštine Surčin asfaltirano preko 50 kilometara ovakvih puteva. 

– Više od 20 kilometara trotoara je urađeno, a jedan od najvažnijih zadataka koji nas očekuje jeste rekonstrukcija Vinogradske ulice. Ne bi trebalo zaboraviti ni put od Boljevaca do Obrenovačkog mosta, a za sve to će nam, naravno, od velike važnosti biti pomoć Grada Beograda – rekao je Šuša.