četvrtak, 9. avgust 2018.

Nikodijević: Većina radova na gradskim ulicama biće završena do 3. septembra

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice kneginje Zorke. On je tom prilikom istakao da će većina radova koji se trenutno izvode na beogradskim ulicama biti završena do početka školske godine, a ujedno najavio nove rekonstrukcije centralnih gradskih saobraćajnica. 

Nikodijević je istakao da danas počinje treća faza rekonstrukcije Ulice kneginje Zorke, na delu od Njegoševe do Makenzijeve. Prva faza je završena, naveo je predsednik gradske skupštine, od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske, dok je druga, od Krunske do Njegoševe, u završnoj fazi, a čitava ulica biće kompletno rekonstruisana i puštena u saobraćaj do 3. septembra, kako je i obećano. 

– Radi se revitalizacija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i rekonstrukcija kolovoza. Jako je važno naglasiti da će način na koji se trenutno izvode rekonstrukcije ulica u Beogradu omogućiti da te saobraćajnice budu spremne da izdrže sva opterećenja u narednih 20 godina bez ikakvih popravki. To nije bio uvek slučaj, i u prošlosti se dešavalo da se i pored ogromnih svota novca koje su izdvajane, rekonstruisane ulice posle nekoliko godina praktično vrate u prvobitno stanje – rekao je Nikodijević. 

On je podsetio da se u Beogradu trenutno rekonstruiše veliki broj ulica, preko 40 kilometara, kada se u obzir uzmu sve kategorije puteva. 

– Koristimo priliku kada je smanjen intenzitet saobraćaja jer je veliki broj sugrađana na odmorima, kako bismo do početka školske godine i standardno velikog saobraćajnog opterećenja završili najveći deo započetih rekonstrukcija. Privode se kraju radovi u Bulevaru oslobođenja, Svetogorska je završena, dok će radovi u Takovskoj biti okončani do 3. septembra – dodao je Nikodijević. 

Prema njegovim rečima, u narednom periodu uslediće rekonstrukcije Karađorđeve, Džordža Vašingtona, 27. marta i Cara Dušana, koja dugo nije rekonstrisana i gde takođe postoji problem sa starim instalacijama, ali i problem sa starom saobraćajnom infrastrukturom i tramvajskom mrežom. 

– Kao finale svega dolazi rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga republike, kako bismo u narednih godinu do godinu i po dana rekonstruisali sve ključne saobraćajnice u našem gradu. Važno je naglasiti da imamo dovoljno obezbeđenih sredstava, a vrednost radova u Ulici kneginje Zorke je 50 miliona dinara. Kada se grad vodi domaćinski i kada se radi kvalitetno, onda se mogu očekivati dobri rezultati i ubeđen sam da će građani biti zadovoljni – zaključio je Nikodijević. 

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.