četvrtak, 9. avgust 2018.

Tokom vikenda bogat kulturni program u centru grada

Tokom predstojećeg vikenda, Beograđane i goste našeg grada očekuje bogat program u organizaciji Turističke organizacije Beograda. 

Na Cvetnom trgu u petak, 10. avgusta, publiku će od 19.30 do 20.30 sati zabavljati Orkestar za hitne popravke raspoloženja. 

U subotu, 11. avgusta, Turistička organizacija Beograda pripremila je besplatnu tramvajsku vožnju „Tramvajem zvanim Beograd” u pratnji stručnog vodiča, u okviru manifestacije „Pod krošnjama topčiderskog platana”. Tramvaj kreće u 11.30 časova od tramvajske okretnice ispred Crkve Svetog Marka u Tašmajdanskom parku i vozi do Topčiderskog parka. Ispred Konaka kneza Miloša od 12.30 časova glumci će učesnicima predstaviti srpsku istoriju iz perioda Miloša Obrenovića. Program će biti obogaćen nastupom Umetničkog centra „Talija”, a povratak je predviđen za 14 časova.

Manifestacija „Leto u Skadarliji” nastavlja se u subotu, 11. avgusta, zabavnim programom naših poznatih glumaca. Posetioci će imati priliku da na autentičan način kroz pesmu, igru, anegdote i skečeve upoznaju boemsku četvrt u centru Beograda. Početak programa je u 19 časova, na platou ispred Skadarlijske česme i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.

U okviru kulturno-zabavnog programa „Leto na Kosančiću”, Turistička organizacija Beograda nastavlja da organizuje besplatne turističke ture obilaska Kosančićevog venca, jednog od najstarijeg istorijski očuvanog dela Beograda. Posetioci će od 18 časova moći da besplatno, uz stručno vođenje, obiđu brojne znamenitosti: Konak knjeginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, Kuću Mike Alasa, Kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge. Takođe, gosti će imati priliku da čuju priču o mestu gde je sniman čuveni film „Maratonci trče počasni krug”, koji je obeležio domaću kinematografiju. Početak ture je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićevog venca. Od 19 časova sledi muzički program u izvedbi Orkestra za hitne popravke raspoloženja.