petak, 10. avgust 2018.

Oporavak ugrožene dece od nedelje u Mitrovom Polju

Grupa od 75 dece, uzrasta od 8 do 13 godina, iz siromašnih porodica iz osam beogradskih opština, boraviće sedam dana u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac u Mitrovom Polju. Polazak dece je u nedelju, a povratak 19. avgusta. 

Crveni krst Beograd je u saradnji sa osnovnim školama, Sekretarijtom za socijalnu zaštitu i Udruženjem hranitelja Beograda projektom „Pokažimo im šta zaista znači ljubav” prikupio potrebna sredstva za realizaciju socijalnog programa „Oporavak socijalno ugrožene dece iz Beograda”, kojim šalje drugu grupu dece na sedmodnevni rekreativni odmor u Mitrovom Polju, saopšteno je iz ovog centra.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu pomogao je realizaciju ovog projekta finansiranjem programa „Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda”. 

Iz Crvenog krsta kažu da je do 9. avgusta donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno više od tri miliona dinara, dok je preko uplatnica JKP „Infostan” prikupljeno 2,5 miliona dinara, a više od 400.000 dinara prikupljeno je u kasicama koje se nalaze u objektu kompanije IKEA.

Iz Crvenog krsta zahvaljuju svim građanima i donatorima na iskazanoj solidarnosti.