sreda, 15. avgust 2018.

Poslednje izvođenje programa „Leto na Kosančiću” u ovoj letnjoj sezoni

Poslednji besplatni turistički obilazak Kosančićevog venca u ovoj letnjoj sezoni biće organizovan ove subote u 18 časova, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

U pratnji profesionalnog turističkog vodiča, posetioci će imati priliku da obiđu brojne znamenitosti, spomenike kulture i druga mesta od značaja za našu istoriju i kulturu: Konak knjeginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, Kuću Mike Alasa, Kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge. Biće priče i o mestu gde je sniman čuveni film „Maratonci trče počasni krug”, koji je obeležio domaću kinematografiju.

Turistička organizacija Beograda poziva Beograđane i goste da se prijave za razgledanje ove jedinstvene istorijsko-ambijentalne celine koja čini jedan od najstarijih delova grada.

Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave na tjovancevic@tob.rs. Polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićevog venca. Od 19 časova sledi muzički program Orkestra za hitne popravke raspoloženja, koji će prirediti veče popularne internacionalne muzike.