petak, 17. avgust 2018.

Nikodijević: Kraj radova u Bulevaru oslobođenja početkom septembra

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišao je završne radove na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja. On je istakao da će posao biti završen početkom narednog meseca i da je planirana vrednost radova 250 miliona dinara.  

Nikodijević je naglasio da su u pitanju završni radovi na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja iz pravca Autokomande prema Trošarini, koji predstavljaju nastavak radova iz prošle godine kada je kompletno rekonstruisan pravac od Trošarine do Autokomande.

– Rade se novi trotoari na levoj strani ulice u smeru ka Autokomandi, slivnici su izmešteni, a biće postavljena nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Na taj način je rekonstruisanim Bulevarom oslobođenja Slavija spojena sa Trošarinom, pošto je i deo od Slavije do Autokomande prošle godine rekonstruisan – rekao je Nikodijević. 

Predsednik Skupštine grada je istakao da su radovi započeti 15. maja ove godine, kao i da se izvode po fazama. 

– Trenutno se radi na deonici od kružnog toka do Ulice Veljka Lukića Kurjaka. Planirano je da radovi na asfaltiranju budu završeni do kraja naredne nedelje – dodao je Nikodijević. 

On je podsetio da se u ovom trenutku izvode radovi na rekonstrukciji u Ulici kneginje Zorke i Takovskoj, a za sledeću godinu je najavio rekonstrukcije ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta, Karađorđeve i Kneza Miloša, koja će, kako je rekao, biti najveći poduhvat ovog tipa za Grad Beograd. 

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.