ponedeljak, 10. septembar 2018.

Radojičić: Snimanje filma „Hotel Beograd” uspešna promocija glavnog grada

U prisustvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića, člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića i glumca Miloša Bikovića danas je u Starom dvoru potpisan Memorandum o razumevanju kojim će u glavnom gradu krajem leta iduće godine početi snimanje filma „Hotel Beograd”.

Memorandum su potpisali Marija Vuković, u ime Turističke organizacije Beograda, i predstavnici produkcijskih kuća „Filjmi navsjegda” iz Moskve i beogradskog „Arhangel studija” Vitalij Šljapo i glumac Miodrag Radonjić.

Gradonačelnik Radojičić je podsetio da je sporazum rezultat prethodnih dogovora i posete Beogradu i naglasio da je ovaj projekat veoma značajan za Beograd. 

– Na ovaj način nastavljamo saradnju sa ruskim umetnicima i istovremeno promovišemo Beograd u Rusiji i okolnim zemljama. Podsetiću da smo u prethodnoj godini imali 50.000 ruskih turista u Beogradu i ovaj film predstavlja dobru mogućnost da prezentujemo naš grad na najbolji način i povećamo broj turista iz Rusije. Zbog toga zahvaljujem i producentima i našem glumcu Milošu Bikoviću što su se angažovali na ovom projektu u cilju promocije Beograda – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Predstavnik ruske produkcijske kuća „Filjmi navsjegda” Vitalij Šljapo izarazio je zadovoljstvo što će ruski gledaoci imati prilike da ovim filmom bolje upoznaju Beograd. 

– Želimo da ispričamo zanimljivu i romantičnu priču o ljubavi između ruske devojke i srpskog momka, a sve će to biti propraćeno prizorima iz lepog Beograda. Mislim da će to biti duhovit, romantičan i lep film u kome će uživati svi koji ga budu pogledali – kazao je Vitalij Šljapo.

Naš glumac i predstavnik „Arhangel studija” Miloš Biković kazao je da  snimanje filma „Hotel Beograd” predstavlja krunu njegove saradnje sa ruskim partnerima. 

– Naši odnosi prošireni su na dve producentske kuće i međunarodnu saradnju. Film će doneti mnogo Beogradu i Srbiji jer mislim da mi zaista imamo šta da pokažemo u Rusiji koja se već ionako dobrodušno i otvorenog srca odnosi prema Srbima. Prikazaćemo našu prestonicu i dati dodatni povod da naša razmena turista i kulture bude još učestalija i čvršća – kazao je Biković.

On je podsetio da su prvi razgovori održani pre nešto manje od dva meseca u Beogradu, a da je ovo prva poseta ruskih producenata koji su veoma zadovoljni uslovima. Po njegovim rečima, snimanje filma „Hotel Beograd” planirano je za kraj leta iduće godine, nakon čega sledi faza postprodukcije, a dolazak u bioskope se očekuje u februaru 2020. godine.