utorak, 11. septembar 2018.

Otvoreno novo dečje igralište na prostoru Ade Ciganlije

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i Jovan Bugarčić iz kompanije „Imlek” danas su simboličnim presecanjem vrpce na Adi Ciganliji otvorili novo dečje igralište. Ovo igralište izgrađeno je u okviru velike društveno odgovorne akcije kompanije „Imlek” „Moja kravica – rasti srećno”, u saradnji sa Gradom Beogradom i JP „Ada Ciganlija”.

Nikodijević je rekao da osmesi na licima mališana koji već koriste novo igralište govore mnogo više od reči.

– Želimo da naši najmlađi imaju što srećnije, bolje i sadržajnije odrastanje, a mi treba da im obezbedimo dobre uslove za školovanje i veselo detinjstvo. Na tom polju smo do sada uradili mnogo toga. Na Adi Ciganliji smo ove godine uradili četiri nova igrališta, u planu su još tri do kraja godine, a u planu je i da početak naredne godine dočekamo sa novom podlogom na svim sportskim terenima – istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je u poslednjih pet godina izgrađeno više od 200 novih igrališta, sportskih terena i parkova.

On je zahvalio kompaniji „Imlek” na društveno odgovornom poslovanju i saradnji koju imaju sa Gradom Beogradom već godinama unazad i izrazio nadu da će ona biti nastavljena.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je zahvalila kompaniji „Imelek” na donaciji i navela da dečja igra pokazuje da je izgradnja novog igrališta na ovom prostoru bio pravi potez.

– Zajedničkom akcijom smo za veoma kratko vreme uspeli da postignemo to da umesto nekadašnje poljane, sada imamo igralište za decu. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji smo realizovali sa ovom kompanijom, sa tim ćemo nastaviti kada su u pitanju i ustanove socijalne zaštite kako bismo poboljšali kvalitet boravka dece i korisnika tih ustanova – precizirala je Nataša Stanisavljević.

Vršilac dužnosti direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić je zahvalio kompaniji „Imlek” na iskazanoj društvenoj odgovornosti.

– Srećni smo što smo na našem lokalitetu dobili još jedno igralište za decu. Naše preduzeće, takođe, vodi računa o najmlađim sugrađanima, te smo tako i ove godine za vreme kupališne sezone u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu imali 350 dece koja su završila obuku plivanja i ronjenja – naveo je Đukić i dodao da je kompanija „Imlek” prošle godine rekonstruisala teretanu na otvorenom na Adi Ciganliji.

Jovan Bugarčić iz kompanije „Imlek” je rekao da igralište ispunjava sve tehničke i bezbednosne kriterijume.  

– Veoma mi je drago što smo uz pomoć grada i rukovodstva JP „Ada Ciganlija” uspeli da izgradimo još jedno moderno igralište i to na ovom prostoru koji je jedno od najomiljenijih izletišta. Mi ćemo nastaviti da podržavamo lokalne zajednice i nakon Niša, Kruševca, Banjaluke, i deca u Beogradu su dobila novo igralište – naglasio je Bugarčić.

Događaju je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za upravu Grada Beograda Nikola Prelević.