sreda, 12. septembar 2018.

„Olimpijska porodica” okupila mlade olimpijce, njihove roditelje, trenere i učitelje

Nadam se da će naši mladi sportisti imati dobre i kvalitetne uslove na takmičenjima u Buenos Ajresu, da će se družiti, razmenjivati iskustva i da će im to lepo sećanje biti podstrek i motiv da još više treniraju kako bi se popeli na naš balkon, gde naši najuspešnijih sportisti proslavljaju uspehe i medalje sa građanima Beograda i cele Srbije, rekao je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović na svečanosti „Olimpijska porodica” u Starom dvoru. Ova manifestacija održana je povodom učešća tima Srbije na trećim Olimpijskim igrama mladih, koje će biti održane od 6. do 8. oktobra u Buenos Ajresu i gde će učestovati olimpijci iz 205 država. 

Svečanosti su prisustvovali v.d. sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i pomoćnik ministra za sport i omladinu Darko Udovičić. 

Mladenović je podsetio da Beograd ima iskustva u organizaciji ovakvih takmičenja i podsetio na održavanje Evropskih olimpijskih igara na Adi Ciganliji kada su, kako je rekao, postavljeni standardi drugim organizacijama olimpijskih ciklusa mladih. 

On je izrazio nadu da će naši mladi sportisti ispuniti poverenje koje im je dato i da će učiniti da se često čuje srpska himna i vijori srpska zastava. 

– Ako to i ne bude, sigurno je da ste vi nada srpskog sporta i sigurno je da ćemo vas i dalje podržavati, kao što smo to činili do sada – zaključio je Mladenović. 

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić je u svom obraćanju istakao da je odlična saradnja između Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu i Olimpijskog komiteta Srbije dala odlične rezultate tako da danas imamo 410 najboljih mladih sportista, koji su pored toga i odlični đaci, a od kojih je 16 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju u osam sporotva.   

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da naši mladi sportisti sada prvi put ulaze u olimpijsku porodicu i da je ovo važan momenat u životu svakog od njih, kao i u životu njihovih porodica, klubova u kojima treniraju i škola koje pohađaju. 

Roditeljima mladih olimpijaca Božidar Maljković je uručio priznanja za podršku, kao i Ministarstvu omladine i sporta i Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije, koji kontinuirano pružaju podršku tokom priprema za takmičenja. 

Nakon svečanosti, sportisti su otišli u zajednički kamp na Košutnjaku, gde će u narenim danima imati redovne treninge i niz radionica radi pripreme za svoje predstavljanje u Buenos Ajresu.