sreda, 12. septembar 2018.

Beograd u Moskvi predstavio događaje, ponudu za mlade i kulturni turizam

Turistička organizacija Beograda od 11. do 13. septembra predstavlja ukupnu ponudu Beograda na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Poseban akcenat stavljen je na „city break” ponudu, događaje u Beogradu, ponudu za mlade i kulturni turizam.

Kako se navodi u saopštenju TOB-a, tema prezentacije na sajmu je srpsko-rusko prijateljstvo i 100 godina od završetka Velikog rata. Drugog dana sajma održan je okrugli sto, gde je ruskim organizatorima putovanja predstavljena turistička ponuda Beograda i Srbije.

Na zajedničkom štandu, pod okriljem nacionalne Turističke organizacije Srbije, pored TOB-a, učestvuju i turističke organizacije Subotice, Novog Pazara, Niša, Žablja, Požarevca, Niške Banje, Republike Srpske, zatim Prirodnjački muzej u Svilajncu, agencija „Luna travel” i hotel „Crowne Plaza”.

Sajam „Otdykh Leisure” važan je turistički događaj u Rusiji koji okuplja preko 850 izlagača iz 44 države sveta. Prva dva dana sajma namenjena su poslovnim posetiocima, dok je treći dan otvoren i za publiku.