petak, 14. septembar 2018.

Bezbednost u zoni škola na najvišem nivou

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je sa gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom, direktorom policije Vladimirom Rebićem, direktorkom Agencije za bezbednost saobraćaja Jasminom Milošević i predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić”, gde su sa prvacima prisustvovali predstavi „Pažljivko”. 

– U poslednjih osam godina, u zoni škola nije nastradao nijedan učenik osnovne škole, što je dobar rezultat i nastavićemo da se bavimo bezbednošću dece u saobraćaju – izjavio je Stefanović. On je poželeo prvacima srećnu školsku godinu i poručio da je policija tu da ih zaštiti, ali da oni moraju da uče i poštuju pravila o tome kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

Stefanović i Gak zajedno sa učenicima su pogledali predstavu koja na zabavan i zanimljiv način prvake uči kako bezbedno da pređu ulicu. Glumci su mališane učili o osnovnim saobraćajnim znakovima i pravilima bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić” ima skoro 860 učenika, od čega 114 prvaka. Škola ima školskog policajca i video-nadzor sa 32 kamere i uskoro će učenici prvog, četvrtog i šestog razreda početi da pohađaju časove predmeta Osnovi bezbednosti dece.

Agencija za bezbednost Srbije svim prvacima poklonila je knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju”.