petak, 14. septembar 2018.

Zbog radova u Karađorđevoj izmene linija javnog gradskog prevoza

Zbog radova na zameni visokonaponskog kabla u Karađorđevoj ulici koje će izvoditi Elektromreža Srbije, na delu između Ekonomskog fakulteta i Savskog trga, u subotu i nedelju menja se režim rada tramvajskog saobraćaja.

Tramvaji sa linije 2 će saobraćati na relaciji: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana. Vozila na liniji 7 će saobraćati na relaciji: Ustanička – Dorćol – Pristanište – Novi Beograd (Blok 45). Tramvaji sa linije 9 će saobraćati na relaciji: Banjica – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana. Tramvaji sa linije 11 će ići redovnom trasom, dok će vozila sa linije 12L saobraćati na relaciji: Omladinski stadion – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, tramvaji marke KAF biće zamenjeni drugim tipom vozila.

Uključenje tramvaja na trase (sa svih linija) i isključenje za Depo „Sava” biće moguće samo preko Pristaništa i Dorćola. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

U ponedeljak se uspostavlja redovan režim rada na tramvajskim linijama, osim na liniji 2, gde će tramvaji sa unutrašnjeg kruga i dalje saobraćati na relaciji: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana.