subota, 22. septembar 2018.

Vesić: Izgradnja pothodnika u Resniku zbog bezbednosti građana

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas u Resniku završen pothodnik koji povezuje ulice Aleksandra Vojinovića i Ljubiše Jelenkovića. Novoizgrađeni pothodnik obišli su i direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki kao i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.

Pothodnik je izgrađen ispod devet koloseka u sklopu rekonstrukcije pruge Rasputnica-Rakovica-Resnik, a njegovom izgradnjom održano je obećanje dato stanovnicima Resnika, posebno naselja Ljubiša Jelenković. 

Vesić je istakao da je uvek zadovoljan kada se reši neki konkretan problem građana, kao i da je ovo dobar primer kako zajednički rad opštine, grada i republike dovodi do dobrih rezultata.

    – Problem sa bezbednošću, jer su stanovnici ovog naselja prelazili preko pruge, imalo je posredno čak 40.000 ljudi, a najdirektnije 500 domaćinstava naselja Ljubiša Jelenković. Upravo zahvaljujući njihovoj inicijativi i opštini Rakovica, grad je inicirao predlog ka Vladi, Ministarstvu saobraćaja i „Železnici” i došli smo do izgradnje pothodnika koji će rešiti problem stanovnika ovog naselja. Možda će nekome ovo izgledati kao mala investicija, ali ljudima koji ovde žive ona je najveća, jer su ovuda prolazili sa svojom decom svaki dan. Sada mogu bezbedno da prođu, imaju i uređene koloseke, stanica izgleda lepo i ovo je bio dobar način da se da primer kako se ovakvi problemi rešavaju u 21. veku – rekao je Vesić, zahvalivši se svima koji su zajednički radili da se ovaj projekat realizuje na najbolji način.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da ovaj objekat veoma mnogo znači žiteljima Resnika.

–    Inicijativa je potekla od prethodnog predsednika opštine, Milosava Miličkovića koji je „Železnica” prihvatila, a podržali grad i republika, i treba još jednom ponoviti da je za stanovnike Resnika ovo veoma značajna stvar, jer se svi osećaju bezbednije – istakao je Kocić.

Radovi na rekonstrukciji pruge Rasputnica G-Rakovica-Resnik u dužini od 7,5 kilometara počeli su u martu 2017. godine. Kao jedno od najvećih unapređenja na ovoj deonici je upravo izgradnja pothodnika, dok je u sklopu rekonstrukcije stanice „Resnik” izgrađena nova pomoćna zgrada. Rekonstrukcijom čitave deonice poboljšano je i funkcionisanje Beovoza. 

Osim pothodnika, u ovom delu Resnika je u poslednjih nekoliko meseci realizovano i više drugih infrastrukturnih projekata. Novi asfalt dobile su ulice Ljubiše Jelenkovića,  Aleksandra Vojinovića, Todora Marinkovića Solunca i Saše Filipovića, dok je malo dalje izvršena obimna rekonstrukcija, dogradnja i proširenje Podavalske ulice. Veliki deo kanalizacije izgrađen je u naselju Ljubiša Jelenković, dok su u toku radovi da se kanalizacijom pokrije i ostatak naselja. Osim toga otvorene su dve nove autobuske linije 506 i 507. Linija 506 povezuje udaljeni deo Resnika, Patin Majdan sa okretnicom u Edvarda Griga u ovom naselju, dok linija 507 povezuje Resnik i Kneževac. Takođe, naselje Ljubiša Jelenković je u prethodom periodu dobilo i prvo dečije igralište.