četvrtak, 11. oktobar 2018.

Imenovanja u jednom broju preduzeća i ustanova grada

Skupština Grada Beograda na današnjoj sednici donela je rešenja o imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Tako je dužnosti razrešen dosadašnji v.d. direktora Muzeja Nikole Tesle Branimir Jovanović, a na to mesto imenovana je Ivona Jevtić, profesorka srpskog jezika i književnosti i dosadašnja sekretarka za kulturu. Ona će ovu funkciju obavljati kao vršilac dužnosti, najduže jednu godinu.

Direktoru Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Goranu Čolakoviću poveren je još jedan mandat na period od četiri godine.

Utvrđen je prestanak mandata v.d. direktora JP „Hipodrom Beograd” Risti Kostovu zbog podnošenja ostavke, a za novog vršioca dužnosti imenovan je diplomirani ekonomista Veljko Rosić, na period od godinu dana.

Razrešen je direktor Centra dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda Milan Roganović, a za v. d. direktora ovog centra, na period od šest meseci, imenovana je Tanja Santrač, master profesor srpskog jezika, kulture i književnosti.

U ovom delu sednice donet je i izmenjeni zaključak o pristupanju promeni Statuta Grada Beograda.