četvrtak, 18. oktobar 2018.

Gradonačelnik govorio na konferenciji studenata biomedicinskih nauka

Gradonačelnik Beograd prof. dr Zoran Radojičić obratio se danas studentima na petoj međunarodnoj Globalnoj konferenciji studenata biomedicinskih nauka, koja se održava u Svečanoj sali Starog dvora. 

Radojičić je budućim lekarima poželeo dobrodošlicu i da na trodnevnom samitu steknu što više znanja koja će kasnije koristiti u lekarskoj karijeri. 

– Kao profesor i kao lekar mogu vam reći da su druženja na kongresima jedni od najlepših trenutaka u našem radu. Tu razmenjujemo iskustva, rađaju se brojne ideje na osnovu kojih dalje nastavljamo naš naučno-istraživački rad. I ja sam se tokom karijere trudio da što više vremena provodim na ovakvim susretanjima. Ovoga puta, ja vam želim da na predavanjima steknete što više iskustva i znanja, a kao gradonačelnik vas pozivam da preostalo vreme provedete u gradu. Želeo bih da osetite duh Beograda koji je zavodljiv. Ovaj grad je otvoren za sve turiste, prestonica koja je za mnoge umetnike inspiracija – rekao je Radojičić.  

Gradonačelnik je gostima iz inostranstva poželeo da iz Beograda ponesu puno lepih utisaka i da se ponove vrate u glavni grad Srbije.   

Akademcima se obratio dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Nebojša Lalić, a prvo predavanje održao im je prof. dr Lukas Rasulić.  Na samitu prisustvuje oko 150 studenata medicine, stomatologije i farmacije. Oni će naredna dva dana slušati predavanja, pohađati radionice i izlagati svoje naučne radove u oblasti biomedicine.