ponedeljak, 22. oktobar 2018.

Spektakularan doček naših zlatnih odbojkašica ispred Starog dvora

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ugostili su danas u Starom dvoru naše odbojkašice, koje su osvojile zlato na Svetskom prvenstvu u Japanu. Osvajačice svetskog zlata, selektor Zoran Terzić i članovi stručnog tima pozdravili su nakon toga sa balkona Starog dvora okupljene građane, koju su na tradicionalan način došli da pozdrave uspeh naših sportistkinja.

Zoran Terzić je istakao da su ljubav i podršku našeg naroda osetili i na daljinu i pozvao sve da mu pruže i nadalje pomoć da naše odbojkašice zadrži na okupu bar do Tokija 2020. Najbolji bloker Milena Rašić izrazila je veliku zahvalnost na podršci i zbog toga što smo verovali u njih, a najbolji igrač sveta Tijana Bošković je prisutnima poručila da smo im bili „vetar u leđa”.

Kapiten Maja Ognjenović je našu publiku i naš narod ocenila kao najbolje i naglasila da smo im bili „motiv i snaga”. 

Žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije pozdravili su i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, v.d. sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević i bivši selektor naše vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić.

Organizatori dočeka bili su Grad Beograd i Odbojkaški savez Srbije. U muzičkom programu nastupio je „Leksington bend”, dok su solisti hora „Čarolija” otpevali srpsku himnu „Bože, pravde”.