četvrtak, 8. novembar 2018.

Sprovedena velika akcija suzbijanja nelegalne prodaje robe

Grad Beograd nastavlja da se bori za komunalni red, a poslednja u nizu akcija sprovedena je danas u blizini „Veletržnice Beograd”, gde je sprečena dalja nelegalna prodaja prehrambene robe. Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš istakao je da je Veletržnica” ukazala na problem nelegalne prodaje na ovoj lokaciji. 

Glavaš je rekao da je nelegalna prodaja, uz kreiranje „divljih” lokacija na kojima se prodaje roba, uzela maha u pojedinim delovima grada. 

– Nalazimo se u neposrednoj blizini „Veletržnice Beograd”, gde je u toku još jedna u nizu akcija, čiji je cilj uklanjanje komunalnog nereda i sprečavanje nelegalne prodaje. Nelegalna trgovina se ovde odvijala bukvalno na nekoliko desetina metara od mesta na kojem se roba može plasirati legalno. Nelegalnu prodaju karakteriše odsustvo informacije o poreklu robe i proizvođaču, a naravno kupci preuzimaju i rizik zbog moguće neispravnosti i odsustva kontrole – naglasio je Glavaš. 

On je zahvalio MUP-u i Policijskoj stanici Novi Beograd, koji su svojim prisustvom umnogome olakšali realizaciju ove akcije, pošto se, kako je rekao, na događajima poput današnjeg dešavaju napadi na radnike gradskih komunalnih preduzeća. 

– Kada je Grad Beograd u pitanju, u akciji učestvuju Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za poslove komunalne policije i Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, koordinacije i komunikaciju sa građanima, jer jedino zajedničkim radom možemo da učinimo naš grad boljim mestom za život. Ovakve i slične akcije će biti nastavljene kako bismo iskorenili opasnu pojavu prodaje robe uz kolovoz ili bukvalno na njemu – dodao je Glavaš. 

Prema njegovim rečima, sa robom koja je oduzeta, a u pitanju je oko 26 tona, Sekretarijat za inspekcijske poslove će sprovesti zakonom propisanu proceduru. 

– Sva lica koja su zatečena u prekršaju imaju mogućnost da na legalan način prodaju robu u „Veletržnici”, te ih pozivam da to i učine. Licima koja su na samom ulazu pokušala nelegalno da prodaju robu, ali nisu započela radnju kojom krše zakon, „Veletržnica” je dala mogućnost da svoje kamione sa robom premeste na za to predviđena mesta i robu prodaju legalno – naglasio je Glavaš. 

Vršilac dužnosti sekretara za poslove komunalne policije Ivan Divac podsetio je sugrađane da je Komunalna policija uvek na raspolaganju sugrađanima

– Ovo je samo jedna od akcija koje se sprovode kako bi Beograd bio lepše mesto za život i kako bi nelegalna prodaja bila u potpunosti potisnuta sa beogradskih uliica.  Sve ljude koji krše zakonske propise prodajom robe na mestima koja za to nisu predviđena, pozivam da se jave „Veletržnici” kako bi prodaju vršili na zakonom propisan način – rekao je Divac. 

Događaju je prisustvovala direktorka „Veletržnice Beograd” Nataša Putnik.