četvrtak, 8. novembar 2018.

Predstavnici opštine Zemun ugostili delegaciju iz Kistanja

Predstavnici opštine Zemun na čelu sa zamenikom predsednika Damirom Kovačevićem ugostili su delegaciju opštine Kistanje. Susret je realizovan sa ciljem da se osnuje Kancelarija predstavništva regiona Knin u Beogradu, saopštila je ova opština.

Na sastanku je istaknuto da bi se otvaranjem ove Kancelarije u Beogradu uspostavila bliska saradnja u oblasti ekonomije, kulture, nauke, sporta i medija.

Kovačević je tom prilikom poručio da će opština Zemun podržati osnivanje Kancelarije za saradnju raseljenih lica kako bi podstakla povratak i zapošljavanje svih onih koji žele da se vrate na svoja imanja.

–Državni interes je uspostavljanje dobrih međususedskih odnosa, a opštine koje su pre 20 godina prihvatile najveći broj izbeglih, kao što je to učinila opština Zemun, zajedničkim snagama će podržati otvaranje Kancelarije predstavništva regiona Knin, odnosno Grada Knina i opština Kistanje, Ervenik i Biskupija u oblasti Šibensko-kninske županije – rekao je on.

Opštinski načelnik Kistanja Goran Reljić predstavio je Program održivog razvoja ove opštine u koju će biti uloženo skoro 20 miliona evra iz fondova Evropske Unije.