nedelja, 11. novembar 2018.

Sednica Skupštine grada zakazana za sredu, 14. novembar

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 14. novembar, osmu sednicu Skupštine grada.

Na dnevnom redu sednice naći će se Predlog odluke o otpisu potraživanja dospelih na dan 31. decembra 2016. godine, po osnovu neizmirenih potraživanja za stanove solidarnosti Grada Beograda prema privrednom društvu „Galenika” a.d. iz Beograda.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o postavljanju sistema javnih bicikala na teritoriji grada Beograda, Predlogu odluke o izmenama Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, kao i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskom pravobranilaštvu Grada Beograda.

Na dnevnom redu je i Predlog detaljne regulacije za deo Bloka 65 u opštini Novi Beograd, Predlog plana detaljne regulacije bloka između ulica Vojvode Stepe, Otokara Keršovanija, Bilećke i Generala Rašića na Voždovcu, Predlog plana detaljne regulacije komercijalne zone uz Ibarsku magistralu, kao i nekoliko predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije.

Odbornici će po skraćenom postupku odlučivati o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.