sreda, 14. novembar 2018.

Podela besplatnih kanti za odlaganje otpada

Radnici JKP „Gradska čistoća” će u četvrtak, 15. novembra, od 14 časova početi sa akcijom podele besplatnih PVC kanti za više od 1.200 domaćinstava u naselju Rušanj .

Stanovnici tog naselja dobiće po dve PVC kante, zelenu zapremine 240 litara za odlaganje komunalnog otpada i plavu iste zapremine za odlaganje reciklabilnog otpada.

Sugrađani će biti u obavezi da dobijene kante ostavljaju ispred kapija kako bi radnici mogli da ih isprazne određenim danima, o čemu će ih ekipe „Čistoće” na licu mesta obavestiti.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća. Tehnologija odvoženja smeća iz individualnih kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih” deponija u Beogradu.

Kante zapremine 240 litara namenjene su isključivo za odlaganje kućnog komunalnog i reciklabilnog otpada zbog čega JKP „Gradska čistoća” apeluje na njihove nove vlasnike da ih ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela ili žara, jer će tako fizički da oštete kantu.